Duizenden euro’s boete voor bejaarde vrachtwagenchauffeur

593

De politie heeft maandag op de A32 bij Zwolle een 74-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur bekeurd voor diverse overtredingen van de rij- en rusttijdenregels. De bijklussende bejaarde kan een boete van enkele duizenden euro’s tegemoet zien en kreeg een rijverbod van twee dagen.

politieTijdens een verkeerscontrole controleerde de politie de vrachtwagen die van Duitsland naar Engeland onderweg was. De chauffeur bleek de afgelopen twee weken de voorschriften betreffende de rij- en rusttijden behoorlijk aan zijn laars te hebben gelapt. Hij had bijvoorbeeld vier keer langer dan 4,5 uur onafgebroken gereden en vijf keer de dagelijks maximaal toegestane rij-uren overschreden. Verder had de chauffeur de afgelopen twee weken geen verplichte wekelijkse rust genoten.

Deeltijdbaan

In zijn verklaring tegenover de politie vertelde de man dat hij zijn pensioen aanvulde met een deeltijdbaan als chauffeur. De lange dagen en korte pauzes deden hem niets, hij was blij dat hij nog kon werken. De komende dagen moest hij toch van de politie van zijn verplichte rust genieten. (Bron: Politie)

Lees ook de nieuwe rubriek Juridische Zaken. In de eerste aflevering: Verjaringstermijnen in het vervoerrecht

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief