Duizenden bezoekers voor MAN Trucknology Days

381

LEUSDEN – Meer dan 8.000 bezoekers hebben van 19 t/m 22 maart kennis gemaakt met de laatste MAN-technieken op de MAN Trucknology Days in München. De EfficientLine2-trucks waren een belangrijke publiekstrekker. Deze modellen beschikken over diverse slimme technologieën die het verbruik en daarmee de bedrijfskosten (TCO – Total Cost of Ownership) verder verlagen.

Duizenden bezoekers voor MAN Trucknology DaysSinds 2008 verzorgt MAN jaarlijks de Trucknology Days om nieuwe modellen en uitvoeringen te presenteren en geïnteresseerden de kans te geven deze te testen. Naast ruim 230 trucks voor alle segmenten toonde MAN ook hoe breed het dienstverleningspalet is. Bovendien waren zo´n honderd partners aanwezig, waaronder carrosseriebedrijven en toeleveranciers.

EfficientLine2

Brandstofkosten maken inmiddels circa 30% uit van de totale voertuigkosten. Op de MAN Trucknology Days konden bezoekers zelf ervaren hoe MAN EfficientLine2-modellen brandstof en daarmee ook CO2 besparen dankzij vele slimme technologieën.
De ‘vooruitziende’ cruise control anticipeert middels GPS op stijgingen en dalingen op het traject. Door de kinetische energie optimaal te benutten, zijn brandstofbesparingen tot 6,5% mogelijk.
Het tot 200 Nm hogere koppel van de D26-TopTorque-motoren gaat perfect samen met lange eindoverbrengingen. Dankzij dit extra koppel hoeft er op lange hellingen niet teruggeschakeld te worden – goed voor comfort en verbruik. De nieuwe Speed Shifting-functie zorgt voor sneller schakelen tussen de 10e, 11e en 12e versnelling. Het resultaat: kortere onderbrekingen van de aandrijfkracht en dus minder verbruik.
Ten slotte is er de MAN TeleMatics boordmodule. Deze verschaft een gedetailleerd inzicht in het verbruik en de onderhoudsbehoefte.

mandays2MAN D38-motoren

Op de MAN Trucknology Days speelden ook de D38-modellen voor de zwaar transportsector een belangrijke rol. De D38-range is eveneens ontwikkeld met het oog op een zo gunstig mogelijke TCO. De compleet nieuwe 15,2-liter zescilinder lijnmotor is er in drie vermogensvarianten: 520, 560 en 640 pk. Bij alle versies beschikt de zescilinder over een tweefasige turbo-oplading. Hierdoor is het maximale koppel van 2.500 Nm, 2.700 Nm of 3.000 Nm, beschikbaar vanaf slechts 930 tpm. De D38 is standaard uitgevoerd met de nieuwe, zuinige MAN TipMatic 2-transmissie met Speed Shifting-functie. Ook de GPS-gestuurde cruise control EfficientCruise is bij de EfficientLine2 D38-modellen mogelijk.

Topmodel

De bezoekers van de Trucknology Days hadden de gelegenheid om met de sterkste truckkrachtbron van MAN te testen in combinaties van dik 100 ton. De D38 zescilinder lijnmotor met 640 pk heeft een maximaal koppel van maar liefst 3.000 Nm. Daarmee is dit topmodel buitengewoon geschikt voor zwaar transport. Hij beschikt ook over de nieuwste en sterkste motorrem van MAN. Deze is goed voor een remvermogen van 600 kW. Samen met de Intarder komt het totale remvermogen op 750 kW.

mandays1Honderd jaar

De rondleidingen in de MAN-fabriek waren altijd al een populair element van de Trucknology Days. Dit jaar werd uitgebreid stilgestaan bij het feit dat MAN 100 jaar trucks en bussen bouwt. Op 21 juni 1915 is het 100 jaar geleden dat bij het handelsregister in Nürnberg de ‘Lastwagenwerke M.A.N.-Saurer’ werden ingeschreven. Kort daarop rolde de eerste drietons vrachtwagen uit de fabriek in Lindau aan de Bodensee. Snel daarna volgde de eerste bus.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief