Duitsland verandert niets aan eisen handhaving minimumloon

673

BONN – Duitsland gaat voorlopig niets doen aan de eisen die worden gesteld in verband met het minimumloon. Dat hebben vertegenwoordigers van het Duitse Ministerie van Financiën en  Economische zaken vorige week gezegd tegen het bestuur van BLN-Koninklijke Schuttevaer.

Nederlands wegtransport verliest marktaandeel in DuitslandBLN-KSV heeft de bezwaren tegen de uitvoeringsregeling van deze nieuwe Duitse wet puntsgewijs uiteengezet. Van Duitse zijde is gereageerd dat de huidige regelingen voorlopig nog niet aangepast kunnen worden. Zo worden suggesties om het vaartijdenboek als registratie voor de aanwezigheid in Duitsland te gebruiken door de Duitsers meegenomen maar zijn nog niet goedgekeurd.

‘Onzin en onuitvoerbaar’

BLN-KSV blijft op alle niveaus aan de bel trekken om van deze volledig overbodige administratieve werklast af te komen. ‘We vinden het onzin en onuitvoerbaar dat je vooraf moet verklaren dat je je aan de wet zal gaan houden en dat je vooraf moet aangeven wanneer je in Duitsland gaat varen. Daarom hebben we onder andere en brief geschreven aan de Minister van  Sociale zaken en Werkgelegenheid en bezwaar aangetekend tegen het feit dat het wettelijke Nederlandse minimumjeugdloon niet voldoende is om in Duitsland te mogen varen.’ (Bron: BLN)

Meer over het minimumloon:
‘Controle op minimumloon Duitsland is feitelijk overbodig’
Wegvervoer dient klacht tegen Duitsland in over minimumloon
‘Regels minimumloon Duitsland druisen in tegen vrij verkeer’

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief