Duitsland houdt hand op de knip bij investeringen in vaarwegen

414

Duitsland heeft vorig jaar 192 miljoen euro van het beschikbare budget voor de vaarwegen niet uitgegeven. Het Bundesverband Öffentlicher Binnenhäfen (BÖB) vermoedt dat het geld aan wegen is uitgegeven, of terug naar de Duitse schatkist ging.

Duitsland houdt hand op de knip bij investeringen vaarwegen‘Deze berichten zijn niet het goede signaal richting de gebruikers van de vaarwegen’, zegt Boris Kluge van het BÖB. ‘Dit vergroot de onzekerheid over de vaarwegen die moeten voldoen aan alle eisen van deze tijd.’

Uitstel
Volgens het BÖB zijn belangrijk infrastructuurprojecten inmiddels uitgesteld vanwege het gebrek aan geld. ‘Met de opwaardering van de sluizen op de Moezel wordt bijvoorbeeld pas na 2020 begonnen. Ze zeggen omdat er geen geld is. Maar in 2013 is geld voor vaarwegen of in nieuwe wegen gestoken of terug naar de schatkist gegaan. We willen ons niet mengen in de discussie waarom dit geld niet is uitgegeven, maar we willen wel dat alle geplande werkzaamheden, en mogelijk nog meer, doorgang vinden. Dat geldt ook voor onderhoud aan de vaarwegen’ (Bron: BÖB/Foto: WSV)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter