Duitsers zien geen problemen met tolheffing in grensstreek

675

De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt ziet geen nadelige gevolgen voor de grensstreek aan het heffen van tol in Duitsland. Omdat de kosten zo laag zijn, weigert hij een uitzondering te maken voor grensoverschrijdend verkeer in de grensstreek.

‘De meeste weggebruikers betalen straks voor een jaarvignet minder dan 100 euro’, schrijft Dobrindt. ‘Een Volkswagen Polo kost straks bijvoorbeeld 24 euro per jaar. Duitsers zien geen problemen met tolheffing in grensstreekZo’n laag bedrag heeft natuurlijk geen enkele nadelige invloed op het verkeer in de grensstreek. En wie voor een keer naar Duitsland gaat, kan voor tien euro een tiendagenvignet kopen. En de meeste weggebruikers rijden meestal niet alleen, dus per persoon kost het dan nog maar een paar euro. Voor het maken van uitzonderingen voor de grensstreek is dus geen enkele aanleiding en overigens ook geen financiële ruimte.’

Zo snel mogelijk

Dobrindt wil de Duitse tolheffing zo snel mogelijk invoeren. ‘Duitsland heeft snel meer geld nodig voor het onderhoud en de uitbreiding van de snelwegen. Dat we daarvoor ook een bijdrage van de buitenlanders, is terecht.’ (Bron: BMVI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief