Duitsers voorkomen complete blackout Maersk Valletta

784

Duitsers voorkomen blackout Maersk VallettaHet Duitse Havariekommando heeft maandagmorgen een totale blackout van de Maersk Valletta voorkomen. Het schip ligt ten noorden van het Duitse eiland Wangerooge voor anker en alle motoren en generatoren dreigden vanwege een gebrek aan olie compleet uit te vallen.

De onder de vlag van Gibraltar varende Maersk Valetta (180 x 28 meter) ligt samen met de Maersk Vigo en de Maersk Vancouver al sinds 14 juli voor anker. De Marokkaanse eigenaar van de schepen kan de kosten van de schepen niet meer betalen en de voormalige bevrachter en reder zijn niet financieel verantwoordelijk.

Geen geld meer
De veertien bemanningsleden op de Maersk Valletta krijgen geen loon meer en hebben geen geld voor voedsel en onderhoud aan het schip. De bemanning leeft op dit moment van de reserves aan boord en van humanitaire hulp van de voormalige bevrachter.

Het Havariekommando heeft inmiddels olie aan boord van het schip gebracht. Ook gaan er een arts, een ingenieur en een psycholoog aan boord om de toestand van de bemanning te bekijken.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter