Duitse vrachtwagenchauffeur krijgt boete van ruim 5.000 euro

681

De politie heeft afgelopen weekend een Duitse chauffeur een boete van ruim vijfduizend euro opgelegd voor forse overtredingen van de rij- en rusttijden. Daarnaast kreeg de 54-jarige chauffeur een rijverbod van 61 uur omdat hij de afgelopen vier weken de voorgeschreven rust niet had genoten.

politieDe controle vond afgelopen vrijdag plaats op de A67 en de chauffeur was achteraf blij met de controle en verheugde zich op een vrij weekend.

Gebreken
Specialisten van de politie controleerden de trekker met oplegger afgelopen vrijdag op de A67 bij Lierop. Bij de technische controle constateerden de agenten dat op één van de assen de rem defect was omdat de remvoering volledig weg was. Naast een uitgebreide technische controle werd ook de tachograaf gecontroleerd op de naleving van de rij- en rusttijden. Bij die controle stelden de agenten vast dat de chauffeur in de periode van 10 februari tot 7 maart bijna onafgebroken aan het werk is geweest. Zo had hij bijvoorbeeld in drie weken een te korte wekelijkse rustperiode, namelijk 35 in plaats van 45 uur. Te korte dagelijkse rusttijden, zes in plaats van de voorgeschreven negen uur en een te lange ononderbroken rijtijd. Hij zat namelijk een keer 28 uur onafgebroken achter het stuur in plaats van de tien die ten hoogste zijn geoorloofd.

‘Verse’ chauffeur
Het totale boetebedrag liep op tot 5337 euro. Dit bedrag is door de Duitse werkgever van de chauffeur betaald.De slechte remvoering is vervangen en de trekker met oplegger is met een ‘verse’ chauffeur verder gereden. (Bron: Politie)

Volg TotaalTrans op Twitter