Duitse overheid komt stakende sluiswachters tegemoet

930

Duitse vakbond ver.di: ‘Minister Ramsauer liegt’De Duitse overheid heeft de werknemers van het Wasser- und Schifffahrtsverwaltung (WSV) en de Duitse vakbond ver.di verregaande toezeggingen gedaan over de hervormingen bij de WSV’s. Dat meldt het Bundesverband der Deutschen Binnenschifffahrt (BDB). Het BDB verwacht dat hiermee een einde komt aan de stakingen.

In een gezamenlijke verklaring hebben de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich , de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble en minister van Verkeer Peter Ramsauer toegezegd dat er geen gedwongen ontslagen vallen, dat werknemers niet tegen hun zin hoeven te verhuizen, dat de medewerkers geen financiële schade ondervinden van de hervormingen en dat medewerkers die vrijwillig verhuizen extra vakantiedagen en een vaste onkostenvergoeding krijgen.

Het BDB verwacht dat met deze toezeggingen dat vakbond ver.di de stakingen voor volgende week afblaast. ‘Ik verwacht dat hiermee de eisen van de vakbond zijn ingewilligd’, schrijft BDB-directeur George Hötte.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter