Duitse machinisten mogen van de rechter blijven staken

630

FRANKFURT – Deutsche Bahn (DB) heeft het kort geding tegen de Duitse machinistenvakbond GDL verloren. De staking op het Duitse spoor gaat dan ook voorlopig door. DB gaat wel in hoger beroep.

Ernstige hinder door FNV-acties DB Schenker RailDB maakte gisteren bekend een kort geding tegen GDL aan te spannen bij de rechtbank in Frankfurt. De rechter deed nog de suggestie de stakingen uit te stellen tot 17 november zodat weer overleg tussen beide partijen mogelijk is, maar de vakbond weigerde dit. DB is teleurgesteld. ‘Het voorstel van de rechter zou in belangrijke mate hebben bijgedragen tot een mogelijke oplossing van het arbeidsconflict. Dit was een verstandige suggestie van het Hof. Niemand zou concessies hoeven doen.’

Compromis

Volgens DB blijft de vakbond ieder eventueel nieuw compromis afwijzen. ‘Om grote schade voor onze klanten, het bedrijf en het land Duitsland te voorkomen hebben we als DB-directie besloten bij de rechtbank een voorlopige voorziening aan te vragen’, meldt Ulrich Weber van Deutsche Bahn. ‘We willen geen middel onbeproefd laten en hebben met pijn in het hart besloten nu met juridische middelen tegen deze staking ten strijde te gaan. We zijn ons ervan bewust dat de rechters in het verleden meestal hebben besloten in het voordeel van de werknemers. Maar we hebben met dit risico rekening gehouden en hebben de rechter duidelijk gemaakt dat we talrijke deals bij GDL hebben ingediend.’ (Bron: Deutsche Bahn)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief