Duitse boete voor ‘Riessenproblem’ overdadige vrachtautoverlichting

423

Vervoerders met niet toegestane verlichting of een overdaad aan verlichting op vrachtwagens en aanhangers lopen in Duitsland het risico op een boete van 120 euro. Volgens TLN vindt de Duitse politie de verlichtingsproblemen vooral bij Nederlandse voertuigen ‘ein Riessenproblem’.

‘Binnenvaart moet zich voor groei sterker richten op Duitsland’Volgens de Duitse politie zorgen deze voertuigen voor veel irritatie bij andere weggebruikers en is er een landelijke afspraak om daar streng tegen op te treden. Overtreders krijgen een bon en mogen het teveel aan verlichting ter plaatse verwijderen. De Duitse politie ziet het als een taak van de transportondernemer om ervoor te zorgen dat de verlichting conform de Europese voorschriften is. Daarom gaat de boete van 120 euro gaat rechtstreeks naar de vervoerder, deze krijgt ook een strafpunt. De chauffeur komt er zonder boete vanaf.

Oplossingen

De chauffeur heeft drie opties om de problemen te verhelpen. Hij mag de lampen inclusief bekabeling verwijderen of zorgen (indien mogelijk) dat de lampen via een relais wel goed geschakeld zijn. Voor de echte liefhebber is er als laatste optie nog de mogelijkheid om de extra lampen voor de uitstraling te laten staan. Dat mag onder de voorwaarde dat ze permanent onbruikbaar zijn gemaakt.

Soms mag het voertuig verder rijden, mits ervoor wordt gezorgd dat de technische mankementen aan het voertuig nog dezelfde dag in de werkplaats verholpen worden en dit aan de politie bevestigt. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief