Duits sluispersoneel gaat 26 maart voor 24 uur staken

818

Duits sluispersoneel gaat zoals het er nu uitziet 26 maart 24 uur lang staken op het Main Donaukanaal en de Main. Volgens Koninklijke Schuttevaer is dat problematisch omdat een dag later de Main gestremd is voor onderhoud.

Voor vandaag zijn van 00.00 uur tot 24.00 uur stakingen aangekondigd in Regensburg, Bad Abbach en Passau met een mogelijke uitloop op het Main Donaukanaal en de Main. De stakingen bij de Volop stakingen Duitse sluizen vanaf maandagsluizen Forchheim en Hausen duren waarschijnlijk nog tot 14.00 uur.

Berlijn
Vanaf donderdag zijn de komende drie dagen acties te verwachten op de Berlijnse vaarwegen. Van het begin van de vroege dienst tot zondagavond 24.00 uur zijn de Berlijnse sluizen gesloten. Door staking worden waarschijnlijk ook de sluizen Kleinmachnow, Woltersdorf, Wernsdorf, Fürstenwalde en Eisenhüttenstadt getroffen. Ook het SHW Niederfinow wordt waarschijnlijk donderdag door stakingen.

Volgende week
Ook voor volgende week zijn stakingsaankondigingen gedaan. Voor het beheersgebied van de WSA Aschaffenburg is een waarschuwing afgegeven voor mogelijke stakingsacties. (Bron: Koninklijke Schuttevaer)

Volg TotaalTrans op Twitter