Duitse professor na 1.200 kilometer zwemmen in R’dam

509

De Duitse Rijnzwemmer Andreas Fath arrvieert zaterdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur namens de stichting @RheinesWasser aan de Wilhelminapier in Rotterdam. De Duitse professor heeft dan vanaf de oorsprong van de Rijn bij de Tomasee zo’n 1.200 kilometer afgelegd.

De zwemmer vervolgt zondag om 10.00 uur zijn reis in Hoek van Holland. Dan legt hij de laatste etappe af; van de Berghaven naar het einde van de Noorderpier. De RPA 16 zal Andreas dan begeleiden.

Duits professor zaterdag na 1.200 kilometer zwemmen in RotterdamNiet door de haven

Net als de Zwitserse Rijnzwemmer Ernst Bromeis die afgelopen woensdag de Noordzee bereikte, heeft ook Andreas Fath in overleg met het Havenbedrijf besloten om niet door de haven te zwemmen. Ook in Duitsland hebben de zwemmers niet gezwommen door de havens.

Uitgebreid team

Anders dan Ernst Bromeis die door een klein team van vijf personen werd begeleid, wordt professor Fath gevolgd door een uitgebreid team van leraren, leerlingen en medewerkers van zijn Hogeschool Furtwangen. De groep heeft de kwaliteit van het Rijnwater onderzocht. Eind dit jaar zullen daarover de resultaten worden gepresenteerd. Tiedo Vellinga – medewerker Havenbedrijf en professor aan de TU Delft – ontvangt het gezelschap. Tiedo was eind vorige eeuw nauw betrokken bij het Project Onderzoek Rijn waarbij met puntlozers langs de rivier afspraken werden gemaakt over lozingen.

Op de foto haalt scheepvaartmeester Gradus van der Tempel een blije Ernst Bromeis uit de Noordzee nadat de Rijnzwemmer zijn doel heeft bereikt (Foto: Ries van Wendel de Joode)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief