Duits goederentransport groeit tot 2030 rond de veertig procent

391

Het Duitse goederentransport groeit tot 2030 met 38 procent. Grootste stijger is het spoor, daarna volgen weg en binnenvaart. De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt maakte de cijfers vandaag bekend.

Het vervoer van goederen over het spoor groeit tot 2030 rond de 43 procent. Het goederenvervoer over de weg groeit met 39 procent, de binnenvaart moet het doen met een stijging van 23 procent.

Duits goederentransport groeit tot 2030 met rond de 38 procentHet grensoverschrijdende verkeer van goederen stijgt de komende jaren met 42 procent, het doorgaande verkeer met 52 procent en het binnenlandse verkeer met 31 procent.

Stagnatieland

Met deze tientallen procenten stijging van het goederenvervoer vraagt Dobrindt zich af of Duitsland straks een stagnatieland of innovatieland wordt. ‘Dat is natuurlijk allemaal erg afhankelijk van onze infrastructuur. De infrastructuur zijn de levensaderen van ons land. We moeten dus veel investeren in de uitbreiding en de modernisering van de infrastructuur. Dat geldt voor zowel spoor, weg en water.’ (Bron: BMVI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief