Duidelijkheid over gebruik en beheer Eems-Dollard gebied

425

DELFZIJL – ‘Dit is een concreet voorbeeld van hoe Nederland en Duitsland samen betere grensoverschrijdende samenwerking tot stand brengen.’ Dit zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in Delfzijl, nadat hij en zijn Duitse collega Steinmeier een verdrag tekenden over het gebruik en beheer van het Eems-Dollard gebied.

Duidelijkheid over gebruik en beheer Eems-Dollard gebiedTot nu toe bestond er geen goed juridisch kader voor bijvoorbeeld windenergie op zee en scheepvaart in de regio. Door het tekenen van het Westereemsverdrag komt hier duidelijkheid over.

‘Het is een goede dag. Ik ben verheugd dat we vandaag dit verdrag met Duitsland hebben gesloten’, aldus Koenders. ‘Het creëert duidelijkheid over bevoegdheden bij het gebruik van het gebied. Dat is goed voor de duurzame economische groei in de regio en vermindert de bureaucratie.’ Bij de ondertekening, tijdens een vaartocht van Emden naar Delfzijl, waren ook vertegenwoordigers van het Nederlandse en Duitse bedrijfsleven aanwezig. (Bron: Ministerie Buitenlandse Zaken)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief