Dubai gaat drones inzetten voor bezorgen van overheidspost

626

Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten,  gaat drones inzetten voor overheidspost als rijbewijzen. Minister Mohammed Abdullah Al Gergawi vertelde tegenover persbureau Reuters dat de drones ook vingerafdrukken kunnen scannen.

Het prototype drone heeft vier rotors. Bovenin de drone is ruimte voor kleine pakjes. De ingenieurs die aan de drones werken willen ook een scanner Dubai gaat drones inzetten voor bezorgen overheidspostvoor vingerafdrukken en een iris-scanner als veiligheidssysteem in de drone inbouwen. De pakjes zouden zo alleen bij de juiste ontvanger moeten komen.

Brandweerdrones
De regering van Dubai gaat de postbezorging met de drones eerste een half jaar uitproberen. Daarna kan het worden uitgerold in de hele Verenigde Arabische Emiraten. ‘Na dit jaar weten we wat de mogelijkheden van de drones zijn en over welke afstanden we kunnen bezorgen.’

In Dubai worden drones al vaker gebruikt. Zo zet de politie ze in bij groet menigtes. Vorige maand begon Dubai met het testen met drones die de brandweer kunnen assisteren bij het blussen van branden. (Bron: Reuters/Foto: Dubai Media Office)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter