DSV Solutions: ‘Afspraken solide basis voor blijvend succes’

699

Met de afspraken die FNV en DSV Solutions maandag in het principeakkoord over een nieuwe cao vastlegden, is volgens DSV een solide basis gelegd om samen succesvol te blijven in de logistieke sector.

Leden FNV wijzen eindbod DSV voor cao massaal af
Maandagavond 18 november kwam DSV Solutions met FNV Bondgenoten een onderhandelingsresultaat overeen voor een nieuwe tweejarige cao met een looptijd van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2015. Deze ochtend heeft het actiecomité van FNV ingestemd met het resultaat waardoor een principeakkoord bereikt is.

Marktconform
‘Uitgangspunt van beide partijen was te komen tot een marktconform salarisgebouw’, meldt DSV. ‘In het principeakkoord is onder meer het eerdere voorstel van DSV Solutions om de loonlijnen te verhogen, losgelaten in ruil voor een ruimere structurele verhoging van de lonen van 2,25% per 1 juli 2013 en 2,75% per 1 juli 2014. Daarnaast zijn er met FNV afspraken gemaakt omtrent de invoering van een nieuw functiegebouw per 1 april 2014, de reiskostenregeling, het aantal flexibele arbeidscontracten en interne mobiliteit.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter