Drukte op en langs snelwegen bij grensovergangen Duitsland

387

De komende dagen is het drukker dan normaal bij de grensovergangen met Duitsland. Vrijdag 3 oktober (Dag van de Duitse Eenheid) is een nationale feestdag in Duitsland. Dit betekent dat vrachtwagens zonder ontheffing niet in Duitsland mogen rijden. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om deze drukte in Nederland, van met name vrachtverkeer, in goede banen te leiden.

‘Binnenvaart moet zich voor groei sterker richten op Duitsland’Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen de aanwijzingen voor parkeren, via borden boven en langs de weg, op te volgen. Parkeren op de vluchtstrook is niet toegestaan, dus het vrachtverkeer wordt bij de grensovergang met borden geïnformeerd waar men kan parkeren. Rijkswaterstaat neemt in samenwerking met politie maatregelen als dat nodig blijkt te zijn.

Vol

Automobilisten moeten rekening houden met zeer volle parkeerplaatsen bij de grensovergangen met Duitsland. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden en goed voorbereid op weg te gaan. (Bron: RWS)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief