Drukste ochtendspits van het jaar op de weg vanwege gladheid

389

DEN HAAG – Nederland beleefde vanochtend de drukste ochtendspits van het jaar. Door gladheid zijn meerdere ongelukken gebeurd en is het verkeersbeeld chaotisch. Tegen half negen stond er 400 kilometer file. Her en der wordt opnieuw gestrooid.  

Uit de recessie, in de fileDe grootste drukte deed zich voor in het midden en het noorden van het land. Bij Oudenrijn op de A2 en A12 staan veel files. Bij dat knooppunt raakten acht voertuigen betrokken bij een ongeluk. De langste file, 20 kilometer, ontstond op de A27 door een ongeval bij knooppunten Lunetten. Op de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen ontstond 12 kilometer file door een ongeluk bij Akkrum.

Opnieuw strooien

Ook op andere plekken zorgt gladheid voor problemen. Lokale wegen kunnen plaatselijk zeer glad zijn, maar ook op snelwegen is het gevaarlijk. De gladheid komt door bevriezing van natte weggedeeltes. Daarbij speelt rijp een rol. ‘Het is vaak moeilijk te zien’’, aldus ANWB Verkeersinformatie. Op meerdere wegen zijn strooiwagens opnieuw de weg opgegaan. Pas in de loop van dinsdagochtend neemt de gladheid af. (Bron: ANWB)

Volg de actuele fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief