Drukste dag ooit voor Nedcargo

904
De 11.500 pallets worden op de drukste dag ooit vervoert door 135 eigen chauffeurs en 50 onderaannemers. (Foto Nedcargo)

WADDINXVEEN Donderdag 21 december is de drukste dag ooit voor Nedcargo in Nederland. De logistiek dienstverlener levert die dag 11.500 pallets levensmiddelen af, een halve kilo per inwoner. Dat gebeurt met 135 eigen chauffeurs en nog eens 50 onderaannemers. Het totaal volume wordt in iets meer dan 400 ritten uitgevoerd.

‘We hebben geluk dat het nu al rustiger op de weg is en dus minder last van files’, vertelt transportmanager Marten van der Laan van Nedcargo. ‘Wel hebben we in België afgelopen dinsdag een stroomstoring gehad en dat heeft nog steeds invloed op onze planning. Ook de komende dagen zijn druk. Maar we kunnen alles leveren voor de kerst. Wel wordt er het weekend door gewerkt.

Van der Laan heeft geen zicht op leveringen van andere distributeurs. ‘Op dit moment kijk ik alleen naar mijn leveringen. Ik heb geen zicht op collega vervoerders. Maar het is duidelijk dat iedereen het druk heeft, en alle zeilen bijgezet worden in de hele transport sector. We helpen elkaar en werken samen om alles op tijd de deur uit te krijgen. We hebben ook een collega uit Tilburg geholpen om zijn goederen te distribueren.’

Meer records
Directeur Diederik Antvelink van de Nedcargo groep komt met nog meer records. ‘In het begin van de week puilden onze loodsen in Nederland uit. We hadden meer dan 200.000 pallets levensmiddelen in opslag. Dat is meer dan 100 miljoen kilo. En dan spreek ik niet over ons biervolume. Vandaag weer vijf miljoen flesjes bier afgeleverd in de Rotterdamse haven voor export naar Amerika.’