Drukke donderdagspits vanwege winterse buien

379

BADHOEVEDORP – De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht voor donderdag een drukke spits vanwege winterse buien en de kans op gladheid. Ook verwacht de VID meer ongelukken en meer files vanwege plotselinge gladheid.

Waarschuwing voor gladheidDe kans op gladheid begint woensdagnacht al. Er vallen dan talrijke (natte) sneeuw- en hagelbuien. Vooral in zwaardere en langdurige buien zakt de temperatuur tijdelijk richting het vriespunt en blijft de sneeuw en hagel liggen. Ook de snelwegen liggen er dan kortdurend wit bij. De gladheid zal van plaats tot plaats sterk verschillen. Volgens het KNMI neemt vooral verder landinwaarts de kans op droge sneeuw toe.

Opvriezing

De kans op winterse neerslag houdt het hele weekend aan, hoewel de neerslag dan wel minder intensief is. In de nachten vriest het vooral in het binnenland licht en dat betekent dat er naast gladheid door winterse neerslag ook gladheid zal ontstaan door opvriezing van natte weggedeelten.

Aanhoudend winters

Na het weekend wordt het mogelijk nog kouder en wordt de kans op droge sneeuw groter. Tijdens de nachten vriest het licht, overdag komt de temperatuur niet boven de 3 graden uit. Houd tijdens de spitsen rekening met een langere reistijd. (Bron: VID)

Lees ook:
KNMI waarschuwt met code geel voor zware windstoten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief