Drugssmokkel eindigt in reddingsoperatie

686

Het patrouilleschip Zr. Ms. Holland heeft tijdens een operatie in de Caribische Zee 10 opvarenden gered van een zinkend schip. De Holland volgde het schip omdat het vermoeden bestond dat een grote hoeveelheid drugs aan boord was. De geredde bemanningsleden zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

Drugssmokkel eindigt in reddingsoperatieDe kapitein van het schip meldde dat er motorproblemen waren, water binnenstroomde in de machinekamer en een uitslaande brand in het achterschip woedde. Het vermoeden bestaat dat deze calamiteiten door de bemanning van het schip zijn veroorzaakt.

Kapseizen
De 10-koppige bemanning is aan boord genomen, terwijl de militairen van de Holland probeerden de brand te blussen en de romp te koelen. Er kon echter niet worden voorkomen dat het 55-meter lange schip kapseisde en met lading en al naar de bodem is gezonken. De zee is in dat gebied enkele kilometers diep.

Patrouilleschepen
Zr. Ms. Holland loste 2 weken geleden Zr. Ms. Friesland af als stationsschip in het Caribisch gebied. De Holland is het eerste schip en naamgever van de Holland-klasse, een serie van 4 patrouilleschepen van de Koninklijke Marine. Deze 108 meter lange, flexibel inzetbare, schepen leveren met een relatief kleine bemanning een belangrijke bijdrage aan internationale rechtshandhaving en veiligheid. Daarvoor worden ze onder meer ingezet voor antipiraterijmissies, counterdrugsoperaties en kustwachttaken in Nederland en in het Caribisch Gebied.

Meer zeevaart