Drugsrit eindigt met 200 kilometer onder vrachtwagen

673

De politie heeft afgelopen nacht op de A16 een onder drugs verkerende automobilist aangehouden nadat hij zich met een snelheid van 200 kilometer per uur had vastgereden onder een vrachtwagen.

Rond half drie ziet een vrachtwagenchauffeur dat een auto hem van achteren met zeer hoge snelheid nadert. Tot zijn schik ontwijkt die bestuurder Drugsrit eindigt met 200 kilometer per uur onder vrachtwagenhem niet, maar rijdt hij met deze hoge snelheid achter tegen de vrachtwagencombinatie aan en blijft daar klemvast onder steken. Met de auto onder zich meeslepend, rijdt de vrachtwagenchauffeur de vluchtstrook op en belt hij het alarmnummer.

Dumpen hennep
Eenmaal ter plekke ziet de politie dat de kilometerteller van de auto door de aanrijding is blijven steken op bijna 200 kilometer per uur. Inmiddels zijn de 22-jarige bestuurder en zijn 20-jarige passagier, beiden afkomstig uit Tervuren, uit de auto bevrijdt. Daarbij is gezien dat de passagier na zijn bevrijding enkele gripzakjes in een afvoerputje langs de weg dumpt. Bij nader onderzoek blijkt het om zakjes hennep te gaan.

Auto in beslag
Daarmee geconfronteerd geeft de bestuurder toe onder invloed van cannabis te hebben gereden. De  passagier raakte gewond en is in het ziekenhuis behandeld. De auto is in beslag genomen. (Bron: Politie/Foto: NCBI)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief