Drugs in hutten dood gevonden beveiligers Maersk Alabama

489

In de hutten van de dood aangetroffen beveiligers boord van het containerschip Maersk Alabama is drugs aangetroffen. Dat heeft de politie van de Seychellen bevestigd aan Maersk Line.

De twee beveiligers (44 jaar) werden dinsdag dood aangetroffen in hun hut op het schip. De Maersk Alabama lag in de haven van Port Victoria op de Seychellen, een eilandengroep in de Twee doden op Maersk AlabamaStille Oceaan. Volgens de politie van de Seychellen waren de twee mannen in dienst van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Trident Security. Het bedrijf werd in 200 opgericht door voormalige Navy SEALs, een commando-eenheid van de Amerikaanse marine.

De Maersk Alabama was in het kader van een hulpprogramma van de Amerikaanse overheid met voedsel onderweg naar het oosten van Afrika. Bemanningsleden van de Alabama zouden ook hulp geven aan het Bee Hive Children’s Home in het Keniaanse Mombasa.
Het containerschip blijft voorlopig voor onderzoek op de Seychellen.

Wereldberoemd
De Maersk Alabama werd wereldberoemd toen Somalische piraten het schip in 2009 kaapten. Vier piraten namen de kapitein mee en hielden hem vijf dagen gegijzeld. Amerikaanse commando’s wisten de kapitein uiteindelijk te bevrijden. Daarbij kwamen drie piraten om het leven.
Het verhaal werd onlangs verfilmd onder de titel Captain Phillips, met Tom Hanks in de hoofdrol. De film is genomineerd voor zes Oscars. (Bron: Maersk)