Dronken man rijdt met golfkarretje midden op de weg

511

RENESSE – De politie heeft afgelopen nacht een 43-jarige man uit Renesse meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit gebeurde nadat agenten hem in beschonken toestand in een golfkarretje midden op de weg zagen rijden.

Voetganger overlijdt na aanrijding van vrachtwagenAls de surveillanten de man omstreeks kwart voor drie in zijn golfkarretje zien rijden, geven zij hem een stopteken. Er volgt echter geen enkele reactie. Zelfs niet nadat het blauwe zwaailicht even werd aangezet. Als de agenten voor de man gaan rijden, zien zij dat de verdachte achter hen met een behoorlijk gangetje een vakantiepark oprijdt. Uiteindelijk wordt hij daar staande gehouden. De man wordt vervolgens meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De score liegt er niet om. Met 880 ug/l zit hij bijna 3,9 maal boven de toegestane waarde.

Geen rijbewijs nodig

De drinkebroer krijgt een dagvaarding thuisgestuurd. Bovendien krijgt hij een bekeuring voor het rijden met een golfkar op de openbare weg. Zijn rijbewijs mag hij behouden, omdat voor het rijden in een golfkarretje geen rijbewijs nodig is. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief