Dronken bemanningslid ramt met ms Christina meerdere dukdalven

678

RENDSBURG – Een dronken tweede officier van het ms Christina heeft op het Kielerkanaal meerdere dukdalven met zijn schip geramd. De man had op de brug de besturing van het schip omgezet van hand- naar automatische bediening.

Wasserschutzpolizei controleert tot 20 mei strengDe 38-jarige Oost-Europese officier kwam zaterdag tegen twaalf uur op de brug voor het begin van zijn dienst. Om nog onbekende redenen schakelde hij na enkele minuten de besturing van het schip over van handbediening op automatisch. Daardoor liep het schip uit het roer en ramde verschillende dukdalven. Een daarvan verdween zelfs helemaal onder water.

Na het rammen van de dukdalven vervolgde de Christina haar reis richting Brunsbüttel. Agenten van de Wasserschutzpolizei Brunsbüttel waren inmiddels ingelicht dat de tweede officier onder invloed van alcohol zou verkeren. Ze stapten in Brunsbüttel aan boord en constateerden via een blaasproef dat de man dronken was.

Tegen de man wordt een strafrechtelijk onderzoek begonnen voor het varen onder invloed. Hij moest een maandsalaris achterlaten als borg. (Bron: Polizei)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief