Drinkwater en prepaid-kaarten voor bemanning Maersk schepen

469

Drinkwater en prepaid-kaarten voor bemanning Maersk schepenDe 41 bemanningsleden van de zeeschepen Maersk Valletta, Vancouver en Vigo maken het volgens het Duitse Havariekommando goed. Artsen zijn niet nodig en de schepen zijn schoon en bevinden zich in goed toestand. Wel waren er spullen aan boord nodig.

De schepen liggen al sinds 14 juli ten noorden van het Duitse eiland Wangerooge voor anker. De Marokkaanse eigenaar kan de kosten van de schepen niet meer betalen en de voormalige bevrachter en reder zijn niet financieel verantwoordelijk. Maandag wist het Havariekommando nog een totale blackout van de Maersk Valletta te voorkomen door de levering van olie.

Deze week kregen de bemanningsleden verder pre-paidkaarten voor de mobiele telefoons, vers drinkwater en een UV-lamp om de drinkwatertanks te kunnen schoonmaken. Voor alle drie de schepen zorgt het Havariekommando voor het ophalen van de vuilnis. ‘Wij doen er alles aan om het verblijf van de bemanning op de schepen zo draaglijk mogelijk te maken’, schrijft het Havariekommando. ‘Wij werken op de achtergrond ook aan een oplossing voor de schepen en de bemanning.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter