Driekwart van pakketvervoerders bij controle in overtreding

475

GRONINGEN – Een controle door politie en andere opsporingsinstanties bij Groningen naar koeriers en pakketvervoer bracht dinsdag nogal wat manco’s aan het licht. Van de 37 gecontroleerde bestelwagens bleek slechts een kwart alles perfect in orde te hebben.

PolitieautoBijna de helft, zestien wagens in totaal, waren te zwaar beladen. Drie chauffeurs hadden geen vergunning voor beroepsvervoer. Andere processen-verbaal waren er onder andere voor het niet kunnen laten zien van vergunningen, het ontbreken van een werkgeversverklaring, het ontbreken van een vereiste diploma om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren, voor gladde banden en voor een versleten rem.

De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Douane. De laatstgenoemde controleerde met een scan de lading op illegaal vuurwerk. Dat werd niet gevonden. Pakketdiensten hebben het in deze decembermaand erg druk. Reden voor de politie en de andere diensten om extra toezicht te houden op de (verkeers)veiligheid van deze sector. (Bron: Politie)

Lees ook:
Inspectie SZW gaat extra controleren bij pakketdiensten
PostNL bezorgt één miljoen pakketten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief