Drie mannen vast voor cocaïnesmokkel in haven Rotterdam

442

Drie mannen uit Albanië, Panama en Leiderdorp zijn woensdag door de rechter-commissaris in Rotterdam voor veertien dagen langer vastgezet op verdenking van de betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. De mannen werden zondag op een haventerrein in Rotterdam aangehouden.

Vijftig kilo cocaïne in container op Rotterdamse MaasvlakteDe aanhoudingen werden zondag gedaan. De drie mannen, in de leeftijd van 35 en 36, werden ontdekt met inbrekerswerktuigen en in een auto met valse kentekenplaten op het terrein. Het HARCteam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, vermoedt dat de drie drugs uit een container kwamen halen

Op datzelfde terrein was vrijdag door de Douane 130 kilo cocaïne in een container ontdekt. Het zat in pakketten van elk een kilo in vijf sporttassen in een container met sesamzaad die oorspronkelijk uit Bolivia kwam. De container was in Zuid-Amerika in Panama geladen aan boord van een zeeschip. Onderzocht wordt nog of de mannen deze partij cocaïne kwamen ophalen.

De cocaïne, met een groothandelswaarde van zo’n 4,5 miljoen euro, is inmiddels vernietigd. Het HARCteam zet het onderzoek voort. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief