Drie keer zoveel files op de weg dan gebruikelijk door winterweer

715

BADHOEVEDORP – Vanwege de verwachte winterse buien staat er donderdagochtend zo’n drie zoveel dan normaal. Op de A2 vanuit Eindhoven naar Den Bosch rijdt het inmiddels langzaam over dertig kilometer. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Drie keer zoveel files op de weg dan gebruikelijkRond half zeven waren de eerste ongevallen door witte wegen een feit. Op de A2 gebeurden bij Culemborg in beide richtingen ongelukken door de gladheid. Richting Amsterdam kreeg het verkeer met ruim een half uur extra reistijd te maken, de rechterrijstrook is dicht. Richting het zuiden zijn bij Culemborg 2 rijstroken afgesloten, de file levert daar tien minuten vertraging op.

De filelengte neemt nu zeer snel toe. Met name in het midden van het land zorgen de winterse buien voor veel vertraging. Tijdens hagelbuien kan de weg binnen twintig  seconden wit kleuren, met grote gladheid tot gevolg.
De A27 vanuit Breda naar Gorinchem telt dertien kilometer. In totaal staat er bijna 100 kilometer file. Dat is drie keer zoveel dan gebruikelijk op dit tijdstip. (Bron: VID)

Volg de actuele fileberichten

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief