Drie DAF’s met Silent-modus voor Coenen Boxmeer

544

BOXMEER – Theo Coenenvan Coenen Boxmeer heeft onlangs drie nieuwe DAF CF 400 FT Euro 6 trekkers met de Silent-modus in gebruik genomen. Hierdoor kan het bedrijf ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen laden en lossen in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden.

Drie DAF’s met Silent-modus voor Coenen BoxmeerNaast een ruimere inzet, komt de uitvoering vanwege certificering van Stichting Piek-keur ook in aanmerking voor de MIA en VAMIL regelingen betreffende de bedrijfswinst en de fiscale afschrijving. Frank Huisman, adj. directeur verkoop bij Allers Bedrijfswagens, overhandigde de DAF trekkers aan Theo Coenen.

Onder 72 dB(A)

De drie DAF CF trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor wat een gewichtsvoordeel oplevert van ruim 180 kilogram. Bovendien zorgt de DAF Predictive Cruise Control (PCC) in combinatie met Predictive Shifting van de AS Tronic versnellingsbak voor een verdere brandstofbesparing

Door de speciaal ontworpen geluidsisolatie van de versnellingsbak en de ‘silent’-functie in de motorsoftware welke wordt geactiveerd door de ‘silent’-schakelaar op het dashboard, wordt het maximale toerental en motorkoppel beperkt, hetgeen resulteert in een lager geluidsniveau (onder de 72 dB(A).

Predictive Cruise Control maakt gebruik van GPS-technologie om te weten waar de truck zich exact bevindt en met welke rijomstandigheden de komende één tot twee kilometer rekening moet worden gehouden. Het systeem anticipeert op hellingen en afdalingen, waarbij Predictive Cruise Control de ideale snelheid en Predictive Shifting de ideale versnelling bepaalt.

Zonnepanelen

Met 45 medewerkers verzorgt Coenen Boxmeer 24/7 de distributie van verse- en diepvriesproducten, van slagerij om de hoek, naar supermarkten en distributie centra met 25 koel- en vrieseenheden in de Benelux en Duitsland. In Haps beschikt de dochteronderneming van Coenen ‘Districenter Cuijk’ over een opslag mogelijkheid voor ca. 4.500 pallets diepvries en 1.300 m2 gekoelde opslagruimte. Met bakwagens, aanhangwagens en opleggers voorzien van 2-compartimenten worden de levensmiddelen gekoeld en/of bevroren afgeleverd. Coenen Boxmeer beschikt over meerdere LZV-combinaties. De nieuwste trailer voor het koeltransport is muisstil. Met stroom welke wordt gewonnen bij het afremmen wordt de koelmotor gevoed, en de laadklep krijgt de stroom via zonnepanelen op het dak. Twan Heetkamp ontwikkelde deze bijzondere trailer. (Bron: DAF)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief