Drie-assige MAN TGX-trekker voor GK Transporten

498

LEUNEN – GK Transporten in het Limburgse Leunen heeft eind maart een nieuwe MAN TGX 26.440 met gestuurde en hefbare voorloopas in gebruik genomen. Ondanks de beperkte ruimte aan het chassis, die ontstaat wanneer er een extra as is gemonteerd, kan deze MAN toch ruim 700 liter brandstof tanken. ‘Door te kiezen voor een drie-assige trekker hebben we een gunstigere aslastverdeling bij het rijden met deelladingen’, aldus mede-eigenaar Gijs Kersten.

Drie-assige MAN TGX-trekker voor GK TransportenGK Transporten is in 2010 gestart en gevestigd in Leunen bij Venray, vlakbij Venlo. Na jarenlang als chauffeurs ervaring opgedaan te hebben bij diverse grote en middelgrote transportbedrijven, was het voor Gijs en Paola Kersten duidelijk: zij wilden een eigen transportbedrijf oprichten, waarbij klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en een uitstekende service voorop staan. Om de dienstverlening verder te vergroten is gekozen voor een drie-assige MAN-trekker. De nieuwe truck gaat ingezet worden op onder andere Engeland. De aslastwetgeving is daar streng, maar vervoerders die met een drie-asser rijden, blijven vrijwel altijd gevrijwaard van problemen en mogen 44 ton treingewicht hebben. De nieuwe TGX gaat ook ingezet worden in koelvervoer. Dit is een transportvorm waar de schoteldruk door deellading vaak iets hoger is.

Comfort en leefruimte

‘Dat er gekozen is voor een MAN TGX, is onder andere het gevolg van de  positieve ervaringen met onze eerste MAN en ook van de prettige samenwerking met de MAN-dealer in Venlo’, stelt Paola Kersten. Gijs voegt hieraan toe dat ook het comfort en de leefruimte in de cabine en zeker niet in de laatste plaats het brandstofverbruik hebben meegeteld in de aankoopbeslissing. ‘’MAN heeft in ons wagenpark van meet af aan de beloftes waargemaakt.’

Minder schakelen

De nieuwe MAN TGX is voorzien van de nieuwe D26-motor met 440 pk en het TopTorque systeem wat de motor in de twee hoogste versnellingen 200 Nm extra trekkracht geeft, wat zodoende uitkomt op 2.300 Nm. Dit zorgt ervoor dat bij hellingen langer in de hoogste versnellingen kan worden gereden, wat gunstig is voor het brandstofverbruik. Daarnaast heeft de nieuwe TipMatic2-versnellingsbak extra functies als Idle Speed Driving, Speedshift en EfficiëntRoll die het brandstofverbruik eveneens verder zullen verlagen.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief