Dreigementen bij nachtelijke actie chauffeurs bij Bakkersland

813

Bij de nachtelijke acties van vrachtwagenchauffeurs bij Bakkersland heeft de bedrijfsleider van Bakkersland de chauffeurs die niet aan het werk zouden gaan gedreigd dat ze volgende week niet meer voor Bakkersland zouden rijden. De chauffeurs legden het dreigement van de naar buiten stormende bedrijfsleider naast zich neer.

De chauffeurs wilden een duidelijk signaal afgeven aan hun werkgever Peter Appel. Zij vroegen CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten te helpen bij de actie. Het signaal is goed Dreigementen bij nachtelijke actie chauffeurs bij Bakkerslandovergekomen. Zelfs zo goed dat Peter Appel midden in de nacht in Emmeloord verscheen. Wat later in de nacht kwam ook de directeur van Bakkersland kijken wat er allemaal aan de hand was.

Peter Appel   
Peter Appel was zeer ontstemd over de actie. Of de bonden wel weten dat de klanten van Peter Appel (supermarkten) hier last van zouden hebben. Na de bonden telefonisch aansprakelijk te hebben gesteld voor alle schade, is hij in de auto gestapt en naar Emmeloord gereden. ‘En ja, bonden weten dat klanten van transportbedrijven last kunnen hebben van acties voor een goede cao.’

Krentenbollen 
Nadat de gemoederen weer wat tot rust waren gekomen, konden bonden en transporteur met elkaar in gesprek over de noodzaak van de actie. ‘We hebben de toezegging gekregen dat chauffeurs geen nadelige gevolgen van de actie ondervinden. Bakkersland deelde zelfs krentenbollen uit aan de actievoerders en de chauffeur van de actietruck kreeg zelfs een heel brood nadat hij de vrachtwagen aan de kant had gezet.’ (Bron: CNV Vakmensen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief