DP World viert uitbreiding Jebel Ali met komst MSC La Spezia

691

DP World heeft de uitbreiding van de met één miljoen teu uitgebreide haven Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten, gevierd met de komst van het MSC La Spezia. De rode loper was uitgelegd voor de ontvangst van het 366 meter lange containerschip met een capaciteit van 14.000 teu.

DP World viert uitbreiding Jebel Ali met komst MSC La SpeziaDe kade van de T2 kade van Jebel Ali is met 400 meter verlengd tot 3.000 meter. Daardoor is de capaciteit van de haven vergroot tot 15 miljoen teu. De nieuwe kade maakt het volgens havenautoriteiten mogelijk nu zes mega containerschepen tegelijk te behandelen. De haven van Jebel Ali slaat nu gemiddeld maandelijks 1 miljoen teu over.

In 2014 moet de nieuwe containerterminal 3 klaar zijn. Deze krijgt een lengte van 1.860 meter, een diepte van 17 meter en een opslagcapaciteit van 70 hectare. De nieuwe terminal zorgt voor 1.000 nieuwe banen. Dan krijgt Jebel Ali een capaciteit van 19 miljoen teu en kunnen de tien grootste containerschepen van de nieuwste generatie tegelijk worden ontvangen. Jebel Ali is dan de enige haven in de regio die dat kan.

Sultan Ahmed Bin Sulayem heette als hoogste baas van DP World de MSC La Spezia welkom. ‘De haven is voor de Verenigde Arabische Emiraten van grot belang. Het is al negentien jaar lang gekozen tot beste haven van het Midden-Oosten en heeft een belangrijke rol gespeeld in de economische ontwikkeling van ons land. We willen deze rol ook in de toekomst vasthouden, zodat we een grotere regio van zo’n twee miljard mensen kunnen bedienen.’

Meer nieuws over zeevaart:
Zeebrugge zorgt voor vlottere los- en laadtijden bij P&O Ferries
Haven Rotterdam wil geen doorvoer van walvisvlees meer
Cao Maersk Line: ‘Een pittig maar belangrijk proces’
‘Beveiliging koopvaardijschepen plicht van overheid’
Eén deel gebroken MOL Comfort naar Perzische Golf