DP World slaat met 29,4 miljoen teu negen procent meer over

495

DP World heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 29,4 miljoen teu overgeslagen. Dat is 9,3 procent meer dan vorig jaar. Het aantal overgeslagen tonnen groeide met 10,7 procent.

DP World slaat met 29,4 miljoen teu ruim 9% meer overDe groei van de containeroverslag kwam vooral uit Azië, India en Europa. In de Verenigde Arabische Emiraten, de thuisbasis van DP World, werd 7,4 miljoen teu overgeslagen. Dat is ruim veertien procent meer dan een jaar eerder. Ook zorgden de nieuwe containerterminals London Gateway in het Verenigd Koninkrijk en Embraport in Brazilië voor groei in de containeroverslag.

Verder groeien

CEO Sultan Ahmed Bin Sulayem van DP World is tevreden met het behaalde resultaat, maar wil meer. ‘Onze haven van Jebel Ali blijft nieuwe records vestigen. In Jebel Ali sloegen we in het tweede kwartaal 3,8 miljoen teu over. Op korte termijn gaan we de capaciteit van de haven verder uitbreiden met twee miljoen teu op terminal 3. Later in het jaar komt daar nog twee miljoen teu bij. Dan zitten we op een totale capaciteit van negentien miljoen teu. Dat moet genoeg zijn om in de toekomst de vraag naar containeroverslag in Dubai aan te kunnen.’ (Bron: DP World)

Meer over DP World:
Winst DP World stijgt elf procent
DP World behandelt 5,8% minder teu
Acties tegen onderbetaling en werkomstandigheden DP World

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief