DP World behandelt zestig miljoen teu op terminals

424

DUBAI – DP World heeft vorig jaar zestig miljoen teu op haar containerterminals wereldwijd behandeld. Dat is 8,9 procent meer dan een jaar eerder.

DP World behandelt zestig miljoen teu op terminalsBestuursvoorzitter sultan Ahmed Bin Sulayem is tevreden met de hogere groei dan dat van de wereldwijde containermarkt. Deze groeide met vijf procent. ‘Onze groei was vooral te danken aan de terminals in India, Azië, Europa en onze terminals in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In de VAE groeide de overslag zelfs met 11,8 procent tot 15,2 miljoen teu.’

Uitbreiding

DP World vergrootte de capaciteit van de containerterminal in Jebel Ali vorig jaar al met twee miljoen teu. Daar komt in de loop van de tweede helft van dit jaar nog twee miljoen bij. De totale capaciteit van de haven bedraagt dan negentien miljoen teu.

Sulayem kijkt vol vertrouwen uit naar de cijfers voor dit jaar. ‘We hebben dit jaar te maken met een paar spannende ontwikkelingen. Er komt nieuwe capaciteit in Nederland, Turkije, India en dus de VAE. Verder zijn we bezig met een logistieke hub in België.’ (Bron: DP World)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief