Douane vindt 112 kilo cocaïne in container op Maasvlakte

717

De Douane heeft bij een grootschalige controle van containers op de Maasvlakte 112 kilo cocaïne gevonden. De Douane had enige tientallen containers geselecteerd voor een controle. In een container met noten werden drie sporttassen gevonden. In de tassen zaten in totaal 95 pakketten met cocaïne. De drugs, ter waarde van zo’n 4 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd.

500 kilo cocaïne in containerDe opsporingsdiensten in de Rotterdamse haven houden vaker dergelijke controles waarbij ladingkisten worden gecontroleerd op de zogenoemde rip-off smokkelmethode. Daarbij worden op gemakkelijk bereikbare plaatsen in containers meestal sporttassen met cocaïne geplaatst. Verzender en ontvanger van de reguliere lading hebben dan in de regel niets met de smokkelwaar te maken.

De container kwam uit Brazilië en was dinsdag met een zeeschip in de haven aangekomen. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Zeehavenpolitie, Douane en Fiod, stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs en de organisatoren van het transport. (Bron: OM)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief