Douane onderschept 325 kilo cocaïne

750

De Douane heeft het afgelopen weekeinde in de haven van Rotterdam 325 kilo cocaïne onderschept. De cocaïne zat in waterdichte tassen, mogelijk om overboord gezet te worden. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

500 kilo cocaïne in containerDe cocaïne was aan boord van een zeeschip dat van Zuid-Amerika op weg was naar Rotterdam. Eenmaal in Rotterdam ging de Douane aan boord. In een afgesloten ruimte werden door de visitatieploeg de waterdichte tassen met in totaal 325 kilo cocaïne gevonden.

Eind 2013 onderschepten diverse organisaties, waaronder de Kustwacht, politie, en Douane vlak voor de kust ongeveer 400 kilo cocaïne die overboord was gezet van een zeeschip. Die lading werd destijds opgehaald door vier mannen in snelle boten die op het water zijn aangehouden. Het was de eerste keer in Nederland dat aanhoudingen in een dergelijke zaak op het water plaatsvonden. Het vermoeden bestond al langere tijd dat ook op deze manier cocaïne werd gesmokkeld.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, zet het onderzoek naar de herkomst van de drugs en de mensen achter de smokkel voort. De drugs, met een waarde van zeker 11 miljoen euro, zijn zaterdag al vernietigd. (Bron: OM)

Volg TotaalTrans op Twitter