Douane lanceert e-zine inZicht

926

HEERLEN – Voor iedereen die in z’n dagelijkse werk te maken heeft met de Douane of douanezaken, is er nu de digitale kwartaaluitgave Douane inZicht. Het e-zine houdt z’n lezers op de hoogte van ontwikkelingen binnen Douane Nederland die van belang zijn voor overheid en bedrijfsleven.

Douane lanceert e-zine inZicht Het eerste nummer van Douane inZicht staat stil bij onder meer de Union Customs Code, de nieuwe Europese douanewetgeving die volgend jaar van kracht wordt. Wat betekent de komst van deze UCC voor Nederlandse ondernemers, en hoe kunnen zij zich er op voorbereiden? Verder is er aandacht voor de Inspiratiebundel AEO, die bedrijven helpt méér te halen uit hun status van Authorised Economic Operator. Ook de master Customs & Supply Chain Compliance wordt belicht, een unieke academische opleiding voor het douanevak, die evengoed plaats biedt aan studenten uit de private sector.

inActie

Douane inZicht kent een aantal vaste rubrieken. Zoals ‘inActie’, waarin deze keer een medewerker van de Douane wordt gevolgd die op luchthaven Schiphol toezicht houdt op de naleving van sanctiemaatregelen tegen Rusland. ‘inCijfers’ maakt telkens een werkproces van de Douane inzichtelijk aan de hand van statistische feiten. Zo wordt ditmaal (bijna) alles verteld over douanecontroles bij koeriersbedrijven.

Nieuwsgierig geworden naar Douane inZicht? Ga dan snel naar de website. Binnenkort is Douane inZicht ook als app te downloaden voor iOS en Android.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief