Dorpsraad Eefde in actie tegen plannen noordelijke sluiskolk

754

De dorpsraad van Eefde gaat haar bewoners vragen actie voeren tegen de bouw van een noordelijke sluiskolk. De dorpsraad heeft geen vertrouwen meer in een goede afloop.

Instellen milieu zone boven sluis EefdeHet dorp wil de tweede sluiskolk op een andere plek hebben. Als de noordelijke sluiskolk er komt, heeft dit volgens de Dorpsraad grote gevolgen voor de leefomgeving.

Kamervragen
Tweede Kamerlid Eric Smaling van de Socialistische Partij vroeg minister Schultz van Infrastructuur en Milieu nogmaals te kijken naar alternatieven voor de opwaardering van sluis Eefde. Maar volgens de minister is de noordelijke sluiskolk het goedkoopste en het beste uit te voeren.

Eerder stelden de Tweede Kamerleden Kuiken en Jacobi (beiden PvdA) minister Schultz al vragen over het verjagen van een roekenkolonie bij sluis Eefde. De roeken worden volgens de PvdA’ers verjaagd door Rijkswaterstaat. De twee wilden weten of deze onomkeerbare maatregelen bij sluis Eefde nu al nodig zijn. De minister antwoordde dat de roeken een nieuwe plek krijgen en dat Rijkswaterstaat kan beginnen met het verjagen van de vogels. (Bron: Omroep Gelderland)

Lees ook:
Kamervragen over het verjagen van roeken bij sluis Eefde
RWS gaat in twee jaar roeken bij sluis Eefde verplaatsen
SP vraagt minister te kijken naar alternatief nieuwe sluis Eefde

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief