Donderdag chauffeursprotest op A2

363

Transport Belangen Vereniging AIDT.nl houdt donderdag 15 augustus opnieuw een langzaamaanactie. Dit keer is de A2 van Eindhoven naar Weert aan de beurt.

Donderdag chauffeursprotest op A2De chauffeurs verzamelen zich rond 16.00 uur op de parkeerplaats van het Van der Valk Hotel Eindhoven aan de Aalsterweg 322 in Eindhoven. Ze rijden dan via de A2 richting Weert/Valkenswaard/ Maastricht. Dat gebeurt met een gangetje van niet harder dan zestig kilometer per uur.

Uit respect voor het Koninklijk Huis, en Prins Friso in het bijzonder, voert Actie in de Transport deze actie uit met zwarte linten aan de spiegels.

Brief
Voorzitter van de nieuwe vereniging, Joop van Rooij, vraagt ook aandacht van de transportondernemers. ‘Wij hebben begin van de week een brief gezonden naar de ondernemers in de sector met uitleg over onze acties. Dit hebben we extra gedaan als ondersteuning naar onze leden. Regelmatig bereikt ons het bericht dat chauffeurs wel willen meewerken met soortgelijke acties, maar vanuit het bedrijf hiervoor niet worden ondersteund. Middels de brief attenderen wij er op dat wij ook voor de belangen van de ondernemer strijden, en verzoeken hen om de chauffeurs hierin te steunen’.

Van Rooij wil dat de rij- en rusttijdenwet wordt aangepakt, de verplichte Code 95 wordt afgeschaft en dat er iets wordt gedaan tegen het Franse boetebeleid.

Chauffeurs en transportondernemers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: ACTIE@TBV-AIDT.nl.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter