Donau opnieuw gestremd

529

De Donau tussen Deggendorf en Vilshofen is vrijdag tot laat in de middag gestremd. Het Wasser- und Schifffahrtsamt Regensburg begint dan met het overslaan van maïs uit het zondag bij Endlau vastgelopen ms Athos.

Het WSA gaat er vanuit dat 170 ton maïs uit de Athos moet worden gehaald om het schip weer drijvende te krijgen. Gemiddeld wordt ongeveer 35 ton per uur Donau opnieuw gestremdovergeslagen, dus hiermee is het WSA tot in de middag mee bezig. Daarna controleert het WSA de diepte rond de plek waar het schip vast is komen te liggen. Indien de diepte te gering is, wordt de plek betond. Omdat voor de werkzaamheden de breedte van de vaargeul wordt beperkt, is een volledige stremming van de vaart nodig. De stremming duurt naar verachting tot laat in de middag.

Wachten op hoger water
Het binnenschip Petra, dat sinds vorige week vrijdag bij Metten voor anker ligt, moet net als het ms Getan, dat sinds zondag ter hoogte van Winzer aan de rechteroever vastligt, wachten op hoger water. Op dit moment is het water zo laag, dat het niet is gelukt de schepen vrij te krijgen. Het WSA verwacht de komende dagen echter geen stijgende waterstand op de Donau. De regen die hiervoor nodig is, zit niet in de verwachting van de meteorologen. (Bron: WSA Regensburg)

Volg TotaalTrans op Twitter