Dode na aanrijding met vrachtwagen op A16

621

Zaterdagochtend rond vijf uur vond een dodelijk ongeval met een personenauto plaats op de A16 ter hoogte van Zevenbergen. Een vrachtwagen kon de personenauto niet meer ontwijken.

Eerder op de avond was de bestuurder van de auto, een 44-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, in Antwerpen uitgeweest. Hij was in het gezelschap van twee vrouwen, een 28-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 27-jarige vrouw uit Arnhem. In de loop van de Politie houdt vrachtwagenchauffeur aan voor tachograaffraudeavond wilde het gezelschap naar Rotterdam. Eén van de vrouwen reed terug. Onderweg, op de rondweg rond Antwerpen, trok de man echter aan de handrem waardoor de auto in een spin tegen de vangrail aankwam. De geschrokken vrouwen zijn op de snelweg uitgestapt en de man is vervolgens zelf met hoge snelheid weggereden. Hij liet de twee vrouwen achter.

Belgische politie
De vrouwen namen contact op met de Belgische politie die ze ophaalde en in Antwerpen afzette. Daar aangekomen troffen ze iemand die ze naar Rotterdam wilde brengen. Rijdend over de A16 kwamen ze ter hoogte van Zevenbergen de auto, waar ze eerder die avond inzaten, op de vluchtstrook tegen. Ze zijn gestopt want ze zagen dat de auto was verongelukt.

Ongeval
Inmiddels waren hulpdiensten gearriveerd om de 44-jarige man uit de auto te halen. Hulp mocht echter niet meer baten. Het bleek dat de man was overleden.
Uit getuigenverklaringen kon worden opgemaakt dat de man vermoedelijk de macht over het stuur is kwijtgeraakt, in een slip is geraakt over drie rijstroken heen. Op één van de rijstroken reed een vrachtwagen die de auto niet meer kon ontwijken. De vrachtwagen reed de personenauto aan en door de impact van de klap is de bestuurder overleden.

Afsluiting
De weg is voor twee rijstroken enige tijd afgesloten geweest. Bij het ongeval zijn geen andere auto’s betrokken geweest. De vrachtwagenchauffeur is met de schrik vrijgekomen. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident.