Dode bij man overboord

649

IJMUIDEN – Een bemanningslid van het containerschip Chopin is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden nadat hij overboord was gevallen. Dat gebeurde ongeveer vijftien mijl uit de kust van Westkapelle.

Dode bij man overboordDe Kustwacht kreeg tegen twee uur in de nacht van het containerschip Chopin de melding dat het een man overboord had. De Kustwacht alarmeerde onmiddellijk drie reddingboten van de KNRM en twee helikopters van Noordzee Helikopters Vlaanderen (NHV). Toen bleek dat de man nog aan de loodsladder van het schip hing, is het gelukt hem weer aan boord te krijgen.

Bewusteloos

In bewusteloze toestand werd de man weer aan boord gebracht. De loodsboot Perseus bracht medische apparatuur aan boord. Twee reddingboten gingen weer retour station en de reddingboot Zeemanshoop van Breskens was onderweg. Deze zette twee man en medische apparatuur aan boord van de Chopin. Tevens steeg de helikopter van NHV vanaf de Maasvlakte op, later gevolgd door de helikopter van vliegveld De Kooy bij Den Helder met een arts aan boord. Het schip ging bijliggen en zette de dekverlichting aan, zodat de helikopter de arts en heliredder aan boord kon zetten. Het schip ging vervolgens onderweg naar Vlissingen.

Uiteindelijk bleek het slachtoffer overleden. De bemanning van de reddingboot, de arts en de heliredder werden door de Zeemanshoop van boord gehaald en gingen richting Vlissingen. De Chopin vervolgde haar weg naar de bestemmingshaven. (Bron: Kustwacht)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief