Dockwise verwerft grootste contract ooit van 200 miljoen

776

Dockwise heeft een contract van 275 miljoen euro verworven van Bechtel voor Module Transport Diensten ten behoeve van het Wheatstone LNG-project in de Australische staat Western Australia. Het is het grootste contract ooit voor Dockwise.

Het werk omvat het logistiek management en vervoer van meer dan 100 modules vanuit China en Maleisië, waar de modules worden vervaardigd, naar de Wheatstone Projectlocatie in Ashburton North, 12 kilometer ten westen van Onslow in Western Australia. De werkzaamheden vangen begin 2014 aan.

Totaalpakket
Om het werk uit te voeren zet moederbedrijf Boskalis haar volledige gamma van zwaar maritiem transportmaterieel in. Boskalis verwacht in totaal zes Dockwise Heavy Marine Transport Vessels (HTV’s) in te Dockwise verwerft grootste contract ooit van 200 miljoenzetten, variërend in omvang van T-Class tot Type IV-schepen met een open achtersteven, bakken, Floating Super Pallets (FSP’s), twee nieuwe SMIT Giant pontons en Anchor Handling Tugs (AHT’s).

De HTV’s zullen opslagruimte aan dek bieden voor de modules alsmede piggyback-capaciteit voor bakken/FSP’s die ook modules vervoeren, terwijl de combinatie SMIT Giant ponton/AHT als sleepoplossing wordt ingezet. Door het relatieve voordeel van verschillende transportoplossingen samen te voegen en door gebruik te maken van de brede ervaring binnen de Groep is er een totaalpakket voor logistiek management en vervoer samengesteld.

Wheatsone Project
Het door Chevron geëxploiteerde Wheatstone Project is een van de grootste grondstofprojecten in Australië. Het project bevindt zich in Ashburton, 12 kilometer ten westen van Onslow in Western Australia en zal bestaan uit twee verwerkingsfaciliteiten voor vloeibaar aardgas (LNG) met een gezamenlijke capaciteit van 8,9 miljoen ton per jaar en een gascentrale voor binnenlandse consumptie. Het Wheatstone Project is een joint venture tussen de Australische dochterondernemingen van Chevron, Apache Corporation, Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (KUFPEC), Shell en Kyushu Electric Power Company (Kyushu) samen met PE Wheatstone Pty Ltd (gedeeltelijk eigendom van TEPCO). (Bron: Boskalis)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter