Dockwise Vanguard laadt zestig miljoen kilo Armada Intrepid

690

ROTTERDAM – De Dockwise Vanguard, het grootste zware ladingschip ter wereld en eigendom van Boskalis, laadt 7 mei in het Calandkanaal de Armada Intrepid, een vaartuig van 245 meter. Naar verwachting vertrekt de Dockwise Vanguard met aan boord de Armada Intrepid enkele dagen later naar de Noordzee.
 
Dockwise Vanguard laadt zestig miljoen kilo in CalandkanaalHet is voor de eerste keer dat de in 2013 in de vaart gekomen Dockwise Vanguard een scheepsvormige FPSO (Floating Production, Storage and Offloading) vervoert. In de haven van Rotterdam heeft nog nooit een transport van een dergelijk omvang plaatsgevonden.

Offshore facility

Naar verwachting arriveert de Dockwise Vanguard op 30 april in het Calandkanaal. Het schip komt te liggen aan de ‘offshore facility’ (havennummer 5330). Deze ligplaats heeft een waterdiepte van bijna 24 meter en is speciaal ingericht voor offshorevaartuigen.

In de Botlek bij Keppel Verolme (havennummer 4550) ligt dan de Armada Intrepid, eigendom van Bumi Armada Offshore. Dit is een scheepsvormige FPSO (floating, production, storage and offloading) van 245 meter. Het vaartuig wordt in dok 7, het mammoetdok van de werf, gereed gemaakt voor het transport. Dat gebeurt onder andere door de onderkant van de Armada Intrepid te egaliseren. Verder installeert  Keppel Verolme vier connectiepunten  om de FPSO zeevast te kunnen maken op de Dockwise Vanguard.

Op 6 mei varen vier sleepboten van Boskalis-dochter SMIT de Armada Intrepid naar het Calandkanaal varen. Daar wordt het schip op 7 mei bij hoog water op de Dockwise Vanguard geladen. Naar verwachting vertrekt de Dockwise Vanguard dan omstreeks 11  mei naar de Noordzee.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief