Dockwise Vanguard voor het eerst in Rotterdamse haven

804

De Dockwise Vanguard is dinsdagochtend voor het eerst in Rotterdam aangekomen. Het grootste halfafzinkbare schip ter wereld ligt momenteel aan paal 90 in het binnenmeer van de Maasvlakte 2. Zaterdag wordt het vaartuig verhaald naar de Wilhelminapier.

De Dockwise Vanguard is het grootste halfafzinkbare schip ter wereld en is als zodanig uniek gepositioneerd voor het droog en veilig vervoeren van extreem zware ladingen. Het schip is oorspronkelijk ontworpen voor het transporteren van olie- en gasplatforms op zee, maar kan ook andere vaartuigen vervoeren en gebruikt worden als droogdokfaciliteit Dockwise Vanguard in Rotterdamop zee. De Dockwise Vanguard heeft een open en platte achtersteven en een dek zonder boeg, zodat het in staat is om ladingen te vervoeren die langer en breder zijn dan het dekoppervlak van 275 bij 70 meter. Wanneer de ballasttanks met water worden gevuld, zinkt het dek van het schip af tot onder de waterspiegel zodat ladingen met een grote diepgang kunnen worden geladen.

Costa Concordia

Dockwise, een dochteronderneming van Boskalis, zou de Vanguard gaan gebruiken voor het afvoeren van het wrak van de Costa Concordia dat tot voor kort voor het Italiaanse eiland Giglio lag. Hiertoe zou het wrak op de Dockwise Vanguard worden geladen. Het contract werd toegekend door Costa Crociere S.p.A. Uiteindelijk besloot de opdrachtgever het wrak van de Costa Concordia op een andere manier te bergen. (Bron: Havenbedrijf Rotterdam)

Meer nieuws over Dockwise:
Dockwise vervoert voor Statoil grootste boorplatforms ooit
Dockwise brengt Costa Concordia in juni naar nog onbekende haven
Dockwise verwerft grootste contract ooit van 200 miljoen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief