Dockwise brengt Costa Concordia in juni naar nog onbekende haven

897
Dockwise gaat het wrak van het cruiseschip Costa Concordia in juni afvoeren naar een nu nog onbekende haven. Italiaanse persbureaus melden dat het Italiaanse burgerbescherming dit heeft bekendgemaakt.
 
De Costa Concordia liep in januari 2012 op een rif bij het Italiaanse eilandje Isola del Giglio voor de kust van  Toscane. Bij de scheepsramp vielen 32 doden.Dockwise gaat voor dertig miljoen wrak Costa Concordia afvoeren Dockwise verwierf in oktober het contract voor het afvoeren van het Concordia-wrak. Hiertoe wordt het schip op de Dockwise Vanguard geladen. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 30 miljoen dollar.
 
Vanguard
De Dockwise Vanguard is het grootste halfafzinkbare schip ter wereld en is als zodanig uniek gepositioneerd voor het droog en veilig vervoeren van extreem zware ladingen. Het schip is oorspronkelijk ontworpen voor het transporteren van olie- en gasplatforms op zee, maar kan ook andere vaartuigen vervoeren en gebruikt worden als droogdokfaciliteit op zee. De Dockwise Vanguard heeft een open en platte achtersteven en een dek zonder boeg, zodat het in staat is om ladingen te vervoeren die langer en breder zijn dan het dekoppervlak van 275 bij 70 meter. Wanneer de ballasttanks met water worden gevuld, zinkt het dek van het schip af tot onder de waterspiegel zodat ladingen met een grote diepgang kunnen worden geladen. Als de Dockwise Vanguard eenmaal half afgezonken is, zal de drijvende Concordia boven het dek in positie worden gebracht. Vervolgens zullen de ballasttanks worden leeggepompt en zal het schip inclusief de Concordia boven de waterspiegel worden gebracht zodat de lading snel en veilig kan worden verscheept. (Bron: ANP)
 
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter