Dobbe Transport slaat grondstoffen softijs gekoeld op

546

Logistiek dienstverlener Dobbe Transport heeft aan de A4 bij Roelofarendsveen een hal in gebruik genomen met 1.200 m2 aan koelcellen. Dobbe deed dit voor haar klant Broer Bakkerijgrondstoffen uit Waddinxveen.

De vraag naar koelopslag en -transport kwam doordat dochteronderneming Briceland van Broer Bakkerijgrondstoffen uitbreidde met de productie van softijs met de merken Dobbe Transport slaat grondstoffen softijs gekoeld opFrisiana en Licker. De hiervoor benodigde grondstoffen moeten gekoeld worden opgeslagen.

Twee dagen
Voor deze nieuwe activiteit vond Dobbe Transport een direct aan de A4 gelegen pand op het industrieterrein de Lasso in Roelofarendsveen. De reeds in het pand aanwezige koelcellen (2˚C – 6˚C) werden geschikt gemaakt voor de opslag van voedingsmiddelen en begin januari daadwerkelijk in gebruik genomen. Binnen twee dagen was de gehele verhuizing verzorgd en de koelopslag operationeel. De voedingsmiddelen worden bij binnenkomst aangemeld in het warehouse management systeem (WMS) van Dobbe Transport. Hierin wordt alle relevante productinformatie opgenomen, zoals de productie- en houdbaarheidsdatum en de exacte opslaglocatie in de hal. De opgeslagen voedingsmiddelen worden vervolgens volgens de fifo methode (first in – first out) uitgeleverd. Briceland kan via internet in het warehouse management systeem de voorraadontwikkelingen op de voet volgen.

Investering in de toekomst
Naast de ingebruikname van het nieuwe pand breidde Dobbe Transport ook haar koelwagenpark uit en investeerde het bedrijf in het behalen van het BRC-certificaat. Met dit certificaat voldoet het bedrijf in één keer aan alle eisen die de Europese markten stellen aan onder andere de opslag en het transport van voedingsmiddelen. Commeiceel manager Tom van Hofwegen spreekt van een belangrijke investering in de toekomst. ‘We hebben onze capaciteit aan koelopslag en –transport dusdanig vergroot dat er zeker ook ruimte is voor nieuwe klanten.’ (Bron: Dobbe Transport)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief