Distributiecentrum supermarkt Deen is weer de snelste

905

Het distributiecentrum van Deen Supermarkten in Hoorn mag zichzelf voor de tweede keer de snelste afhandelaar  van het NK Speed Docking noemen. Ze wisten de verblijftijden het laagst te houden.

Het NK Speed Docking is de grootste Nederlandse logistieke competitie waar tien weken lang verblijftijden worden gemeten bij ruim 600 distributiecentra in Nederland. De competitie vindt sinds 2011 jaarlijks plaats, en naast Nederland ook in België, Luxemburg, Tsjechië en Slowakije.

Nog sneller

Bij het distributiecentrum van Deen werden 176 Vrachtwagens in gemiddeld 1:03:19 afgehandeld. Daarmee overtrof het DC zijn eigen winnende tijd van vorig jaar met vier minuten. Het NK Speed Docking is onderdeel van het Connektprogramma Lean and Green, en wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren.

Distributiecentrum Deen Supermarkten weer de snelsteHet geheim van Deen verwoordt Vincent Wagenaar van het winnende DC van Deen Supermarkten Hoorn als volgt: ‘Een optimaal samenspel tussen de besteller en de medewerkers van de ontvangstgoederen afdeling zorgt ervoor dat we continu een snelle afhandeling hebben van de leveringen. Een goede deurplanning, ervaren medewerkers zorgen er ongetwijfeld voor dat we volgend jaar een vergelijkbare tijd gaan realiseren.’

Ook beter

Tijdens de Speed Docking competitie hebben Fabian Wilbert en Michael Hilden, studenten aan de Fontys Hogeschool te Venlo, bij in totaal detien distributiecentra van zes verschillende retailers de ontvangstprocessen gemeten en geanalyseerd. Zo is goed zichtbaar geworden welke problemen de medewerkers op de vloer tegenkomen en ter plekke op moeten lossen. Het resultaat is een top 5 van verbetermogelijkheden, namelijk bundeling van leveringen, gebruik GS1-pallet-label en DESADV, bloktijden, voorspelling van de controletijd aan de hand van de lading, en kettingbanen.

België

In België waren er dit jaar winnaars in twee productcategorieën: voor de tweede keer wonColruyt Ghislenghien op 24 juni de Speed Docking competitie voor droge voeding met een gemiddelde verblijftijd van 1 uur en 29 minuten. Voor verse voeding is Camal uit Barchon de trotse winnaar met een gemiddelde verblijftijd van 1 uur en 39 minuten.

NK Speed Docking

Aan het NK Speed Docking 2014 nemen de volgende partijen deel: Mars Nederland, H.J. Heinz, D.E Master Blenders 1753, Coca-Cola Enterprises Nederland, Danone, FrieslandCampina Branded Netherlands, Hero Benelux, Nestlé Nederland, Pepsico Nederland, Procter and Gamble Netherlands Services B.V., Refresco Benelux, SCA Hygiëne Products, United Biscuits, Kuehne + Nagel, Nabuurs, Post Kogeko Logistics, Simon Loos, Snel Logistic Solutions, Speksnijder Transport Bodegraven, van Uden Logistics, Wim Bosman Expeditie B.V., Albert Heijn, DEEN, Detailresult,  Jan Linders, PLUS en SPAR. (Bron: Connekt)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief