Distri Rail begint hoogfrequente spoordienst R’dam- Duisburg

723

Spooroperator Distri Rail introduceert in het tweede kwartaal van 2014 een nieuw spoorconcept. Het bedrijf hoopt hiermee de bundelingsproblematiek op Maasvlakte 2 op te vangen.

Distri Rail begint hoogfrequente spoordienst R’dam- DuisburgOp dit moment biedt de operator 21 shuttles vanuit de Rotterdamse haven naar bestemmingen in Duitsland. In plaats daarvan wil Distri Rail een hoogfrequente spoordienst aanbieden die drie tot vier keer per dag rijdt tussen de Maasvlakte en de Duisburg Intermodal Terminal (DIT).

Vijf meer
Distri Rail vindt dat de bestaande structuur en vervoerssystemen van de Rotterdamse haven niet afdoende zijn om de toekomstige volumes te kunnen opvangen. Vooral niet na de ontwikkeling van Maasvlakte 2 en de opening van de twee nieuwe diepzee terminals in 2014.

Via de Duisburg Intermodal Terminal worden nu al meer dan dertig bestemmingen bediend, waaraan Distri Rail er nog vijf aan toevoegt. Dit aantal neemt volgens Distri Rail ongetwijfeld nog toe zodra de implementatie van het nieuwe concept gereed is. (Bron: RailCargo/Foto: Havenbedrijf Rotterdam)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter